Еврокомисарят по въпросите на бюджета Йоханес Хан заяви, че Унгария не отговаря

...
Еврокомисарят по въпросите на бюджета Йоханес Хан заяви, че Унгария не отговаря
Коментари Харесай

ЕК: Няма да размразим останалите 12 млрд. евро от еврофондовете на Унгария

Еврокомисарят по въпросите на бюджета Йоханес Хан съобщи, че Унгария не дава отговор на изискванията за приемане на в допълнение финансиране от Европейски Съюз, което беше блокирано поради дефекти в региона на върховенството на закона.

" Комисията отбелязва, че Унгария не е приела никакви коригиращи ограничения, които да решат нерешените въпроси ", написа Хан в писмо, забелязано от Politico.

Австрийският политик изключи опцията за по-нататъшни отпущания на пари за Унгария на фона на спекулациите, че унгарският лидер Виктор Орбан ще изиска повече пари от Европейски Съюз в подмяна на това, че ще анулира ветото си върху началото на договарянията за присъединение на Украйна към блока. " Все още има задължения, които не са нито правилно, нито навреме изпълнени ", написа Хан в писмото.

Около 11,7 милиарда евро от финансирането на Европейски Съюз остават замразени заради продължаващите разногласия сред Брюксел и Будапеща по отношение на рестриктивните мерки на университетските свободи, наложени от Орбан, закона за " отбрана на децата ", който необятно се преглежда като хомофобски, отношението на управляващите към търсещите леговище и други

В сряда Европейската комисия размрази 10,2 милиарда евро от замразените кохезионни фондове на Европейски Съюз за Унгария, откакто страната организира правосъдни промени. Този ход беше неодобрен от най-големите политически партии в Европа и породи съмнения, че това е " подсладител " за деблокиране на договарянията за Украйна.

По време на срещата на евролидерите в Брюксел френският президент Еманюел Макрон, немският канцлер Олаф Шолц и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел са провели работна среща с Орбан, с цел да го убедят да спре да блокира решенията на срещата на върха на Европейски Съюз, написа още Politico.

Преди това Мишел се срещна с Макрон, Шолц и ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен късно вечерта на 13 декември, с цел да се спогодят за " обща линия " преди срещата на върха.

Днес Шолц отхвърли да разгласи пред медиите елементи от работната закуска с Виктор Орбан - сподели единствено, че няма да показа конфиденциални диалози.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР